Italien får sit første center for undersøgende journalistik

Det første center for undersøgende journalistik i Italien har set dagens lys.

Investigative Reporting Project Italy (IRPI) er startet af Guia Baggia, Leo Sisti, tidligere undersøgende journalist på det ugentlig magasin L’Espresso og medlem af International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ); journalisterne Cecilia Anesi og Giulio Rubino, der står bag dokumentaren ‘Toxic Europe’; Lorenzo Bodrero, ekspert i organiseret kriminalitet; Cecilia Ferrara, ekspert i organiseret kriminalitet og Balkan; Guido Romeo, redaktør af videnskabssektionen i den italienske udgave af Wired og ekspert i datajournalistik; Alessia Cerantola, ekspert i Østasien samt Mara Monti, finansjournalist på dagbladet ‘Il Sole 24 Ore’.

Grundlæggerne af IRPI skriver i en pressemeddelelse, at undersøgende journalistik på tværs af landegrænser er fremtiden. Derfor er hensigten af samarbejde med andre centre rundt omkring i verden, ligesom der stilles en fixer service til rådighed for udenlandske medier og journalister.

Se mere på www.irpi.eu, hvor der nu kan findes tidligere undersøgende projekter fra personerne bag, og følg IRPI på Facebook.

Comments are closed.